Studio 4A has designed this office building for Atech Technologies in the tropical city of Bangalore. The building is designed to house the company’s sales, marketing, design and engineering teams Рdisparate functions that require distraction free environments.

The focus, therefore, was to design an office building that addressed  the building function while responding to both the immediate and broader context, one that overtly integrated nature into the architectural experience of the end user. These and the notions of the ideal work space informed the design and detailing at every stage.  

The site which has an old mango tree is located on a busy road with large trees and a noisy playground across it. The broader context is of a polluted city environment with declining tree cover and water bodies and work spaces that are confined to closed glass boxes which imprisons the occupants, leaving one without the awareness of nature or the passage of time. 

Photography: Sudhanva Atri

Leave a Reply